Hätäkeskus hädässä

22 Elo

Pakko nostaa kommentti IL:n keskusteketjusta.

”Ei Taksikeskus, Ei Itäkeskus, vaan HÄTÄKESKUS.

Jos ambulanssi on laittamassa laastaria sormeen, 2v tukehtuu sillä aikaa legopalikkaan. ”Miksi avun tulo viivästyi?” Koska ambulanssi oli toisella puolella kaupunkia hoitamassa täysin turhaa tehtävää.

Talo oli ilmiliekeissä, ihmiset huusivat parvekkeillaan. ”Miksi paloauton tulo kesti?” Koska palomiehet olivat luuttuamassa vuotavaa vesipatjaa.

Masa löi Kakea kirveellä päähän keskellä toria. Sivulliset kohtasivat karmean veriteon. Kake kuoli, koska ensin paikalle tuli poliisi ja ambulanssi vasta 15min myöhemmin. ”Miksi näin?” Koska poliisi tuli varmistamaan että Masa saadaan kiinni eikä hän ehdi lyödä muita, saati ambulanssihenkilökuntaa.

Ambulansseja, paloautoja ja poliisiautoja on Helsinginkin kokoisessa pitäjässä noin kourallinen kutakin. Yksikin auto kun tallista turhaan lähtee on kuolevalta potilaalta pois.

Menkää nyt ihmiset itteenne. Hätä ei ole jo vuosia vaivannut selkä, joka nyt taas juilii, ei haava sormessa, ei toista päivää jatkunut kuume, ei vuotava vessanpönttö eikä se että kaveri nimittelee!

Kaikki vaivat eivät vaadi ambulanssikuljetusta. Taksikuski voi taluttaa potilasta, kaveri voi kallistaa etupenkkiä ja lähteä kuskiksi. Ambulanssit on niitä potilaita varten jotka ovat hengenvaarassa tai niin pahasti vammautuneita, että ilman pikaista kuljetusta heille jää pysyviä vaurioita tai he kuolevat.

Pelastuslaitos nimensä mukaan pelastaa. Ihmisiä hukkumasta, omaisuutta tulipalosta. Jos vesipatja vuotaa, vahinko on jo tapahtunut. Jälkivahingontorjuntaan erikoistuneet firmat saavat leipänsä näistä hommista.

Poliisi turvaa. Selvittää riitatilanteita. Se että ”Make tuli aamulla kossupullon kanssa kämpille ja juotiin sitä siinä ja joristiin mukavia, mutta nyt kun pullo loppu ja Make sammu sohvalle, sen naama alko mua ärsyttää. Tuulkaa hakee se pois.” Vaatiiko tämä tilanne poliisia, miettikää itse.

Se minkälaista palvelua hätänumerosta saa, riippuu paljon itse soittajasta. Jos huutaa ja kiroaa, saa varmasti erilaisen vastauksen kuin keskustelemalla asiallisesti. Jos olisi mahdollista, soittaisimme mielellämme seuraavana aamuna soittajalle edellisyön nauhoja kaikkine huoritteluineen ja kysyisimme onko hän vielä samaa mieltä.

Ottaisimme myös mielellämme vastaan ihmisiä jotka haluaisivat testata miltä tuntuu vastata 12h liki tauotta puhelimeen josta vuoroin tilataan pizzaa ja vuoroin kerrotaan sairaushistoriaa vuodesta-89 tai pelätään että naapurit kuuntelee patterien välityksellä. Valitettavasti lainsäädäntömme kieltää sen.

Peiliin katsominen ei ole siis kiellettyä, keltään.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: