Kolarista

15 Elo

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010081412189681_uu.shtml

Piti vielä tilittää tästä järkyttävästä kolarista, jossa ylilastattu henkilöauto ajettiin puutavaralastissa olleen rekan alle kärkikolmion takaa. Voin hyvin kuvitella tilanteen näin maallikkona, joka on itsekin ajanut nuorempana melkoisella riskillä lyhyitä matkoja ylikuormalla (parhaimmillaan jopa 2 takakontissa ja 4 takapenkillä ja 3 edessä mentaliteetilla ”sehän on vaan 2 kilsaa ja syrjäseutua”… Don’t ask!) Orimattilan syrjäkylällä.

IL:
34-vuotias rekkakuski kertoi poliisille, että kärkikolmion takaa risteykseen tullut henkilöauto näytti ensin pysähtyvän, mutta lähtikin sitten liikkeelle.

Miksi?

– Kenties oli kiire ja kuski muutti suunnitelmia ja päätti vetää pienellä riskillä – ”eihän sieltä ketää ikinä tule tähän aikaan”. (Aikaisin aamulla)

– Tai ehkäpä kuski kysyi edessä istuvalta/istuvilta tai jopa takana olevalta matkustajalta, että tuleeko sivuilta ketään. Joku sanoi, kyllä, toinen sanoi ettei tule TAI tulee mutta paina kaasua niin ehdit. Kuunteli matkustajia tai meni paniikkiin, ja lopputuloksen tiedämme.

Tai sitten kuski päätti itse, että mennään vielä ennen rekkaa, ja meinas vaihtaa neloselta kakkoselle kiihdyttääkseen pois alta, muttei saanutkaan vaihdetta silmään. Pam.

Tai, kuski ei ihan oikeasti nähnyt rekkaa jostain muusta syystä kuin matkustajan blokista. Ehkä oli sentin paksuiset sangat silmälaseissa? Ne ja sokea piste on hengenvaarallinen yhdistelmä. 😦

jaksamista omaisille ja läheisille vaikeina aikoina! Oli syy mikä tahansa, turhia kuolemia nämä väistämisvelvollisuusonnettomuudet ovat.

Tampereellakin on paljon risteyksiä, joissa tietää aina väistää, vaikkei sääntöjen mukaan pitäis. Yksi on Satamakadun ja Mariankadun kulmassa oleva etuajo-oikeutettu ”Pyynikin mutka”, toinen keskustassa Kyttälänkadun ja Aleksanterinkadun kulma, jossa väistämisvelvollisuus on muuttunut juuri. Uutukaista STOP-merkkiä ei pidetä minään. Sieltä tullaan ”oikeelta”, niinkuin ennenkin ja yleensä lasissa 60 km/h neljankympin alueella. Perus.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: