Tolukin kyllä kelpaa!

2 Elo

Oli tänään mielenkiintoinen juttuhetki Siwan vieressä majailevan pulsun kanssa. Kun nousin ulos autosta, mies kysyi löytyisikö multa tuulilasinpesunestettä. Mä kysyin, että missäs hänen autonsa on, josko minä pesisin lasit. No, luonnollisesti pulsu ei tarvinnut ainetta tuulilasiin vaan keskushermoston turruttamiseen.

Kaveri oli sekaisin kuin ampiainen talvikeleillä ja kysyin häneltä ihan mielenkiinnosta, miksi pitää sekoittaa päätä lisää, kun nyt on jo ihan tillintallin. Vastaus oli: ”Se on tyttö tapa. Ei sitä ole muutakaan. Kossu maksaa maltaita ja varastaan ei pysty, ku on joka nurkassa stevari”.

Rehellinen suomalainen pulsu, joka ajatteli tilannetekijät huomioon ottaen melko rationaalisesti, ajattelin mielessäni ja pistin ovet visusti lukkoon kauppaan lampsiessani. Kun tuli takas kaupasta, kaveri olis siirtynyt toiselle puolelle parkkiin ja huusi tällä kertaa: ”Et sattunut Tolua ostamaan? Sekin kelpaa!”. Vastasin, että Fantaa ja Fairia ois, johon mies kommentoi, että ne on lapsille.

Oikeuslääketieteellisia faktoja

Näin meillä Suomessa siis, jossa kuolee vuosittain noin 49 000 ihmistä, joista noin 12 000:lle tehdään oikeuslääketieteellinen kuolemansyyn selvitys. Selvitys kuuluu tehdä, mikäli kuolema on yllättävä tai äkillinen tai mikäli epäillään kuoleman syyksi rikosta, tapaturmaa, itsemurhaa, myrkytystä, ammattitautia tai hoitotoimenpidettä. Reilusta 6 000 vainajasta otetaan oikeuskemialliset näytteet, ja esimerkiksi vuonna 2008 näytteistä löytyi noin 300:aa eri kemiallista yhdistettä. Tulokset varmennetaan analysoimalla useita eri näytteitä eri menetelmillä samasta vainajasta. Oikeuslääkäripulan takia kuolemansyyn selvitykset valmistuvat 3 kuukauden sijaan puolessa vuodessa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: