Lukki ja sääski – so what?

31 Hei

Pelkäsin ennen hämähäkkejä ja sääskejä. Opin tämän rakkaalta äidiltäni. Pelkäsin niitä tämän kesän alkuun asti. Sitten päätin, että nyt saa riittää. Okei joo, ne on rumia mutten vaarallisia eikä etenkään kirkumisen tai karkuun juoksemisen arvoisia – etenkään tällä kropalla. Kun ennen käynnistyi pakoreaktio, nyt käynnistää MVV-asenne (Mitä V*itun Väliä).

Aloitin siedättämisen hiljalleen. Ensin pyysin puolisoani tappamaan noi oliot ja näyttämään raadot mulle. Raadothan eivät käy kenenkään kimppuun, eivätkä kummittele. Kai… Seuraavaksi pyysin miestäni jättämään elukat eloon, sillä halusin tehdä sen itse. (Aiemmin siis en pystynyt edes tappamaan niitä, kun pelkäsin niin paljon). Se oli jo puoli voittoa, kun sain vallan noista pienistä ötököistä – liiskaamalla ne. Sitten mies vei ruhot pois, koska mä en pystynyt koskemaan niitä edes kumihanskoilla tai paperin läpi.

Seuraavaksi aloin viedä itse ruhoja roskiin (esi mpaperilla) ja katselin niitä ennen kuin heivasin mäkeen ne. Silmät tottui niiden ulkonäköön ja rumuuteen, ja niistä tuli vaan hyönteisiä. Ei pahoja, eikä hyviä, vaan ihan neutraaleja elukoita.

Seuraavaksi totesin, ettei niitä tartte tappakaan, vaan metsästin ne lasiin ja katselin niitä lasissa elävinä. Pikkuhiljaa totuin siihen, että tuo ruma ötökkä liikkuukin mutta se tee pahaa. Nyt pystynkin ottamaan hämppiä kiinni jalasta tai blokkaamaan sääsken kädellä ja viemään ne ulos. Eikä ne vielä kertaakaan ole mua pystyneet tappamaan tai edes vahingoittamaan. Tottumiskysymys. Siedätystä parhaimmillaan. Toki edelleen tarvitaan hyvää mielenhallintaa ja pelon voittamisen perustaitoja, mutta pärjään.

Jos sydän meinaa alkaa hakata liikaa, käyn läpi seuraavat ajatusrungot:

– Ne on pieniä hyönteisiä. Mitä niitä pelkään. Enemmän kannattais pelätä juoppoja liikenteessä.
– Kenelle pienet ötökät tekee pahaa? Ei ainakaan ihmisille?
– Mitä se ”paha” on? Ei siihen kuole. Puutiaisetkin on vaarallisempia.
– Enhän mä pelkää muitakaan rumia juttuja kuten rasvaisia paistinpannuja, viemärisuodattimia tai käärmeitä. Miksi siis näitä?

Jep jep. Semmoista tänään. Nyt nukkumaan . Kurkku ihan saakelin kipeä. Ei parantunut edes Gin Tonicilla.

Mainokset

Yksi vastaus to “Lukki ja sääski – so what?”

  1. Marja 05/08/2010 klo 14:05 #

    Ihan heti tältä istumalta en saata uskoa et pystyt ottaan sääsken ja hämähäkin elävänä käteen. Koska muistan ne sadat kerrat jolloin huuto jähmettyi kurkkuusi ja silmäsi levisivät pelosta lautasen kokoisiksi nähtyäsi nuo kyseiset hyönteiset.
    Mutta en pysty siihen itsekään, en usko että koskaan pystyn, eikä ole tarviskaan. Tänne rivariin niitä tulee vähän enemmän kuin kerrostaloon, vaikka emme asukaan ihan maan pinnassa, vaan terassi on rakennettu vajaan metrin maanpinnan yläpuolelle. Siellä alhaalla niitä hämähäkkejä juoksee kilpaa mut sääski pahalainen kun omistaa siivet, niin illan hämärtyessä se iloisesti lentelee valoisaan huoneistoomme.
    Tänä kesänä kumminkin enemmän on näkynyt ampiaisia kuin noita muita, ei ole häävi hyönteinen sekään… Eilen olin laittamassa pyykkiä kuivaan ja tunsin kun joku kutitti jalkaani, vilkaisu osoitti että ampihan siinä. No ei ollu kauaa, huusin kuin palosireeni ja vaate kädestäni lensi kaaressa pitkin terassia!! 😦 En voi käsittää miksi olen noille ötyköille niin pelokas, olen aina ollut, ihan oienestä pitäen. Vaikka kuinka yritän sanoa itselleni et ne ei tee mitään (hömähäkki ja sääski) niin aina kun näen niitä joudun pakokauhun valtaan. Yhteen aikaan jo suunnittelin muuttoa takasin kerrostaloon,;) mut kun ynnäsin kummankin asumisen hyvät ja huonot puolet, totesin et rivitalossa huonoja puolia on vain nuo ötökät.
    Joten täällä olen ja tänne jään, pianhan syksy ja talvi koittaa, oliot häipyy, elämä voittaa!! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: