Miten väsynyt ihminen saa olla?

23 Hei

Luin taannoin jutun, jossa kolmevuotias pikkupoika kiipesi kerrostalon ikkunasta 10-senttiselle ikkunalaudalle äidin nukkuessa. Onneksi sivulliset huomasivat pojan hengenvaarallisen leikkipaikan ja poliisit herättivät äidin ja lapsi saatiin kaapattua turvaan, ennen kuin tipahti katuun.

Mainitsin asiasta tuttavalleni, joka kommentoi, että kyseessä oli selkeästi joku välinpitämätön narkkarimutsi, jota ei lapsensa tekemiset kiinnostaneet.
”Oli varmaan sammunut kännissä sänkyyn tai jopa jätti tahallaan ikkunan auki, jotta lapsi ois tappanut itsensä ja ois saanut hyvät vakuutusrahat”.

Voihan asian noinkin nähdä. Mutta entäs jos kyse oli pelkästä inhimillisestä väsymyksestä? Okei, tiedetään, että pikkulasten neljännessä kerroksessa asuvat äidit eivät yleensä jätä ikkunoita auki eivätkä edes kiipeämisen mahdollistavia esineitä ikkunan alle, mutta nyt vaan oli niin käynyt. Miksi, emme tiedä sitä, mutta tässä vaihtoehtoinen skenaario kaverini ajatuksille. Mielestäni siinä nimittäin ole mitään ihmeellistä, että yksinhuoltaja raataa kahdessa tai kolmessa keskipalkkaisessa työssä aamuvarhaisesta iltamöhään, ja kun pääsee himaansa, hän kellahtaa sänkyyn rättiväsyneenä unohtaen ikkunat ja lapsensa. Ehkä ruokkii lapset, pesee heidät ja sen jälkeen viimeistään sammahtaa kuin kynttilän liekki tuulessa.

Vaikka pitäisi olla tosi huolissaan ja ihmeissään tuollaisesta, en siltikään osaa olla. Mitä tunnen näitä nykypäivän äitejä ja isiä, jotka ovat aivan loppu liian kiireen ja paineen vuoksi, en ole ollenkaan ihmeissäni näistä uutisista. Unohtaa ihmiset lapsia myös kauppoihin, autoihin tai julkisiin kulkuneuvoihin, mikä on aivan järkyttävää paskaa! Sitä en sano, että tällaista saisi tapahtua tai etteikö huolimattomuudesta pitäisi jotenkin sanktioida, mutta en ihmettele tätä.

Veikkaan että yhä useammin kyseessä on vain loppuunpoltettu henkensä ja hyvinvointinsa edestä elämän oravanpyörässä juokseva väsynyt vanhempi, jonka ainoa toive on selvitä päivästä toiseen ja saada edes toisinaan nukkua muutama tunti enemmän kuin normaalisti. Tälle ihmisten loppuunpalamiselle jos jollekin pitäisi tehdä jotain. Muuten meiltä loppuu kansalaiset.

Mainokset

2 vastausta to “Miten väsynyt ihminen saa olla?”

  1. Merzi 23/07/2010 klo 11:33 #

    Mä olen samaa mieltä sun kanssa. Toki niitä narkki, alkkis ym. vanhempia on ja niistähän kirjoitetaan lehdissä mutta ollaan muka tietämättömiä kuinka kuluttavaa nykyinen työelämä on. Vaikka olisi aikaa perheelle/lapsille niin ei ole voimia varsinkaan yksinhuoltajilla joilla ei ole ketään läheistä tai kaveria avuksi. Kun ihminen palaa loppuu ja on liian vähillä voimilla niin silloin tapahtuu virheitä vaikka olisi kuinka järkevä tai hyvä ihminen. Eihän sen tarvitse olla kuin lyhytaikanen ”en jaksa vaihe” niin huomiokyky herpaantuu ja voi nukahtaa vaikka ei olisi tarkoitustus niin tehdä.

  2. Päivi 24/07/2010 klo 00:44 #

    Jees, kyllä se niin on, että väsymys taitaa olla se uhka number one tällä hetkellä ajatellen tapaturmia ja onnettomuuksia, sattui ne sit väsyneelle itselleen tai hänen lapsilleen esimerkiksi. Se on vain niin kovin surullista, koska pitkällä tähtäimellä se johtaa siihen, että pallolla tallustaa lauma vihaisia ja ärtyneitä zombeja, joiden elämästä on kadonnut kaikki ilo. 😦

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: