Säästöliekillä?

4 Kes

Kirjoitin joitain päiviä sitten firman blogiin hetkessä elämisestä. Sivusin siinä suosikkiteemaani, joka on meille jokaiselle niin kovin tuttu. Nimittäin sitä, kuinka onnistummekaan kantamaan menneisyydestämme mukanamme niin kovin monia ja pelottavia mörköjä. Miksi teemme niin?

Miksi tuomitsemme itse itsemme menneisyytemme perusteella? Miksi meistä tulee eläviä ihmisraunioita, jotka näennäisesti polkevat eteenpäin elämänpyörässä ja todellisuudessa ovat jakissa historiansa suhteen? Jos täysin ymmärtäisi tekonsa – ja sen toisen teon – osaisiko silloin päästää irti? Pystyisikö silloin sovittamaan menneet ja jatkamaan luottavaisin mielin eteenpäin? Pääsisikö eroon niistä rintapieltä riipivistä muistoista, jotka pistää itkemään, vihaamaan ja kasvattamaan katkeruuttaan? Ja kun pääsisi, niin vapauttaisiko se myös tulevaisuudessa vastaavilta tilanteilta, kun emme antaisi alitajuntamme ohjata meitä kohti samoja kareja kuin aikaisemmin?

Ensimmäinen teko paremman huomisen eteen voisi olla vaikkapa marssiminen peilin eteen, tietenkin vessan lavuaarin ja meikinpoistoainepurnukan kautta. Sitten katso itseäsi silmiin ja kysy peilikuvaltasi, oletko sama ihminen kuin 5 vuotta sitten? Tai kymmenen? Elätkö niitä unelmia, joista haaveilit lapsena? Miksi olet luopunut niistä? Tai kuka on saanut sinua luopumaan? Miksi niin on tapahtunut? Mitä tuo ihminen halusi sinusta, kun sai sinut luopumaan itsellesi tärkeistä asioista? Minkä takia hän tekisi niin?
Lopuksi mieti vielä uudestaan, mitä sinä ihan oikeasti tällä hetkellä haluat, ja mitä ehdottomasti eniten? Mikä on kaikkein tärkeintä? The One Thing? Kun nykytila on kartoitettu ja määränpää selvä, voit lähteä matkalle turvallisin mielin.

Ja hei, muistappas, ettei hullu ole se, joka kysyy näitä kysymyksiä ja vastaa itselleen peilin edessä. Hullumpi on se, joka jättää kysymättä vain siksi, että ajattelee jo tässä vaiheessa, ettei touhussa ole mitään järkeä tai ettei ongelmat itsensä kanssa keskustelemalla ratkea. Mutta itseasiassa monesti ne ratkeaa juuri näin. Kokeile.

J ❤

Juttujani rakkkaudesta:

https://lifeandleben.wordpress.com/2010/06/02/voiko-rakkautta-rationalisoida/

https://lifeandleben.wordpress.com/2010/06/04/voiko-rakkautta-rationalisoida-osa-ii-boheemi-renttu/

Mainokset

Yksi vastaus to “Säästöliekillä?”

  1. eMMä 04/06/2010 klo 19:54 #

    Aika lyhyesti ja ytimekkäästi sanottu 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: