Eettinen valinta

24 touko

Nyt on kuulkaas kurja valinta edessä. Västäräkki – siis olettaisin, että on västäräkki, kun sanoo tsit tsit, on tehnyt pesän mun parvekkeella olevaan koloseen. Västäräkille tyypillisesti pesässä on 5 munaa. Pesä ja munat eivät häiritse mitenkään, mutta nyt ongelmaksi on noussut harakka. En tiedä, onko harakoilla tapana yrittää varastaa västäräkin munia. No, joka tapauksessa harakka istuu tossa parvekkeen laidalla passissa jatkuvasti ja tuijottaa mua todella ahdistavasti ikkunan läpi. Todella raskasta. Tänäänkin se töllötteli hievahtamatta tuossa kaiteella ainakin 10 minuuttia ja tuijotti mua suoraan silmien kautta sieluun. Harvoin nakee harakkaa noin pitkään paikoillaan.

Todella ärsyttävä lintu se häiritsee tahallaan västäräkin pesintäpuuhia. Ei päästä räkkiparkaa pesälleen ja yrittää käydä nokkimassa sen munia. Onneksi räkki on tajunnut työstää ballinssansa todella syvälle, eikä harakka ylty niihin. Mitähän ton kanssa pitäisi tehdä? Antaako pesän vaan olla siellä ja odottaa poikaset kohta kuoriutuu? Eiköhän se harakkakin sitten lopeta ahdistelut. Sen mun että västäräkin. En tiedä. Tätä se teettää asua luonnonsuojelualueella.

http://www.vastavalo.fi/albums/userpics/10068/PICT3800-01_pieni.jpg

Mainokset

Yksi vastaus to “Eettinen valinta”

  1. Marja 24/05/2010 klo 23:51 #

    Oota jonkun aikaa niin linnunpoikaset pyrähtää lentoon, sitten koittaa vapaus sekä niille että sinulle. Mut aika jännään paikkaan västäräkit on pesänsä tehneet, mut hyvin toimii noinkin ja onhan sinulle seuraa. 😉 Harakkahan on aika kelmi lintu, jos jättäsit partsille jotain kiiltävää niin eipä veis kauaa kun sitä ei enää olis, saati sitten kun tiedossa on tuoreita munia….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: