Takaisin juurille!

22 Huh

Jälleen muistan, kuinka tärkeää on säännöllisesti palauttaa itsensä maan pinnalla bisnesasioiden kanssa. Vetää niin sanotusti kuula pois ahterista ja katsoa maailmaa yksinkertaisemmin. Unohtaa hetkeksi kaikki nippelitieto sekä oman yrityksen ja toimialan erityispiirteet ja palata takaisin yleisiin lainalaisuuksiin, jotka toimivat poikkeuksetta kaikilla markkinoilla.

Mistä tämä tuli mieleen?

Lueskelen pitkästä aikaa löytäämiäni vanhoja tenttikirjareferaatteja. Kurssi oli muistaakseni Asiakkuuksien ymmärtäminen. Niin kuivalta kuin nimi kuulostaa, sisältö oli hyödyllinen. Erityisesti mieleeni jäi Storbackan kirja Kannattava kasvustrategia, ja sieltä erityisesti asiakkuuspääoman luominen, mittaaminen ja kehittäminen. Suositelen lämpimästi lukemaan ko. teoksen. Helppolukuinen, hyviä kuvioita/malleja sisältävä ja ennen kaikkea selkeästi jäsennelty teos palauttaa hetkeksi muistelemaan bisneksen perusasioita, ja mikä tärkeintä, katsomaan asioita asiakaspääoman arvon näkökulmasta.

Muutama kysymys mietittäväksi Kaitsun kirjaan perustuen:

– Johdetaanko meillä asiakkuuksia vai johtavatko asiakkaamme meitä? Asiakkaiden armoilla toimiminen ei voi olla pidemmän päälle kovinkaan kannattavaa.

– Millainen on asiakassalkkumme ja voisiko sitä optimoida lisää?

– Investoidaanko meillä tulevaisuuden häviäjiä-, menestyjä- vai sinnittelijäasiakkaisiin ja miksi näin on? Mistä löytäisimme ja tunnistaisimme menestyjät ja kuinka heihin kannattaisi investoida?

– Miksi suurin osa yrityksistä on organisoitunut tavalla, joka tekee asiakaspääoman kasvattamisesta todella vaikeaa?

– Uskommeko oikeasti siihen, että asiakkaan lompakon kokoa ei ole etukäteen määritelty? Miten voisimme auttaa asiakastamme kasvattamaan bisnestään, jolloin yksi siivu tavoittaa myös meidät?

Näihin ajatuksiin on kiva nukahtaa. Öitä! 😀

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: