Google Blog Search -palvelun lyhyt oppimäärä

8 Huh

Googlen valta ei aivan heti taitu. Beta-versiona on ollut tarjolla jo jonkin aikaa blogihaku. Kyseessä on simppelisti Googlen kehittämään tekniikkaan perustuva tiedonhakutapa, jolla etsitään blogeja ja blogisisältöjä. Jos olen oikein hiffannut, blogien lukijoille mahdollistuu entistä tarkempi ja nopeampi tiedon löytäminen ja blogikirjoittajat saavat sisältöntä esille entistä paremmin. Haku voidaan kohdistaa joko koko blogiin tai yksittäiseen tekstiin. Haku toimii lukuisilla kielillä ja on helppokäyttöinen. Jos osaat käyttää Blogger-blogia, osaat käyttää hakua.

Haku ja sivustosyötteet

Jos sivusto käyttää/on käyttänyt sivustosyötteitä, joista kirjoitin aiemmin, vanhat teksti on automaattisesti mukana hakutuloksissa. Mikäli syötteet on otettu pois käytöstä, uudet jutut eivät enää päädy hakutuloksiin.

Omasta mielestä haku on kätevä. Niin uskoo Googlekin, koska palvelua markkinoidaan näin: :
”Google uskoo lujasti blogien edustamaan vapaaseen julkaisuun. Toivomme, että blogihaku auttaa käyttäjiämme kulkemaan blogiviidakossa tehokkaammin ja mahdollisesti inspiroi osallistumaan vallankumoukseen itsekin. Etsitpä sitten Harry Potter -arvosteluja, poliittisia kirjoituksia, kesäisiä salaattireseptejä tai jotain aivan muuta, blogihaun avulla saat selville mitä ihmiset kirjoittavat valitsemastasi aiheesta.

Hakutulokset sisältävät kaikki blogit, ei vain Bloggerin avulla julkaistuja; blogihakemistoamme päivitetään jatkuvasti, joten saat aina viimeisimmät ja tarkimmat hakutulokset; tämän lisäksi voit hakea myös muita kuin englanninkielisiä blogeja, mm. ranskan-, italian-, saksan-, espanjan-, korean-, brasilianportugalin-, hollannin-, venäjän-, ruotsin-, malaijin-, puolan-, thain-, indonesian-, tagalogin-, turkin- ja vietnaminkielisiä blogeja.”

Lue täältä tarkemmin, miten saat oman blogisi lisättyä hakuun, jos edes moiseen toimenpiteeseen on tarvetta. Myös tieto blogihaun sijainnista ja käyttöohjeet löytyy täältä.

Mainokset

3 vastausta to “Google Blog Search -palvelun lyhyt oppimäärä”

 1. nrinne 08/04/2010 klo 11:28 #

  Kiitos! Tämä oli minulle tarpeellista tietoa ja erityisen kiinnostavaa! Zemiä bloggailuun, tykkään lukea kirjoituksiasi!

  • Päivi 08/04/2010 klo 15:23 #

   Moroti! Ja oikein kuvan kanssa. Samat sanat sinne suuntaan! Olen vähän tutustunut Passion for Learningiin, mutten vielä kommaillut. 🙂

   Olen mietiskellyt, että bloggaajille pitäis räätälöidä oma virtuaalinen koulutusohjelma ja aloittanut näin kevyesti tuottamalla snadisti opasmateriaalia, jota on itse tullut sisäistettyä. Ai niin joo, mutta mehän tuotetaan jo sellaista. 😉

   Tavaraa tulee jatkuvasti lisää, joten ei taida tämä aihekategoria aivan heti tyssätä. Ja täällä yritän kirjoittaa kaikesta suomeksi ja pehmeästä näkökulmasta teknisiä ratkaisuita painottamatta.

   Aurinkoa!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Kirjasto verkossa: Delicious.com « Life and Leben - 10/04/2010

  […] Bloggarille hyödyllisiä juttuja voivat olla myös nämä: – Mitä on RSS-feedit eli -syötteet? – Mikä on Googlen Blog Search eli blogihakupalvelu? […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: