Blogin toiminnot, osa 1: RSS-syötteet

7 Huh

RSS-syötteen symboli

Oikeassa yläreunassa on kaksi painiketta, joissa on termi RSS. Joku kysyi, mitä niistä tapahtuu. Klikkaama RSS-toiminnon päälle, saat automaattisesti tiedon siitä, milloin tämä blogi on viimeksi päivittynyt tai milloin blogiin on päivittynyt kommentteja. Sinun ei siis tarvitse erikseen vierailla täällä huomataksesi, että jaahas, nyt mimmi on tuupannut tuuttiin lisää luettavaa. Sama pätee kommentteihin, jos niin haluat. Ilmoitus toimitetaan sinulle samaan tyyliin kuin saisit sähköpostia!

RSS tulee sanoista Really Simple Syndication, ja tarkoittaa eräänläisia verkkosyötteitä. Tällaisten verkkosyötteiden avulla on helppo päivittää nopeassa tahdissa muuttuvaa digitaalista sisältöä kuten blogeja tai uutisia. Sinä tämän blogin käyttäjänä/lukijana pistät syötteet päälle klikkaamalla oikeassa reunassa olevia painikkeita. Usein puhutaan ”syötteiden tilaamisesta”.

Tämän jälkeen ohjelma tarkistaa ja ilmoittaa sinulle automaattisesti, mikäli blogiin on tullut uutta sisältöä. Jos sisältöä on tullut edellisen tarkistuksen jälkeen, se näkyy ilman lisätoimenpiteitä. Erillisten lukijaohjelmien lisäksi RSS-syötteitä voi lukea mm. Firefox-, Safari-, Opera-, OmniWeb-, Flock- ja Internet Explorer -selaimilla. Löydät selaimestasi ohjeistuksen RSS-syötteiden käyttöön. RSS-syötteet symboli on oranssi laatikko. Syötteiden käyttö ei maksa, eikä ole tietoturvariski.

Lisää luettavaa aiheesta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/RSS
http://matkailumarkkinointi.blogspot.com/2009/03/rss-syote-mika-se-on.html
http://www.jorkki.com/artikkelit/mika_rss_opas_aloittelijoille.php
http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/060608105142AK
http://www.microsoft.com/windows/RSS/default.mspx
http://mashable.com/2007/05/26/rss-firefox-guide/

Mainokset

2 vastausta to “Blogin toiminnot, osa 1: RSS-syötteet”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Google Blog Search -palvelun lyhyt oppimäärä « Life and Leben - 08/04/2010

    […] sivusto käyttää/on käyttänyt sivustosyötteitä, joista kirjoitin aiemmin, vanhat teksti on automaattisesti mukana hakutuloksissa. Mikäli syötteet on otettu pois […]

  2. Kirjasto verkossa: Delicious.com « Life and Leben - 10/04/2010

    […] Henkilökohtaisen tilin luomisen jälkeen sinne voi helposti sijoittaa esimerkiksi linkkejä suosikkiartikkeleihin, musiikkiin ja arvosteluihin, merkitä ne tägeillä eli avainsanoilla ja jakaa linkkeinä halutuille. Omalle tililleen/sivulleen voi myös tehdä pienen esittelyn (review). Palvelu tukee myös RSS-feedejä. […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: